ImgBurn ile CD-DVD İmaj Alma [Resimli Anlatım]

Konusu 'Windows Yazılımları Görsel Anlatım' forumundadır ve MoonLight tarafından 28 Nisan 2012 başlatılmıştır.

1. Online

MoonLight Üye

Merhaba,

İnternetten indirdiğiniz imaj dosyalarının nasıl kalıp haline getirildiğini merak etmiyormusunuz? Bu anlatımım sayesinde bundan böyle CD ve DVD'lerin iso kalıplarını kendiniz oluşturacaksınız. Anlatımda bu işlemi yapmak için ücretsiz bir yazılım olan ImgBurn yazılımını kullandım. Zaten yazının devamında programın indirme adresinide vereceğim...

Programın kısa açıklaması:

ImgBurn, hafif bir CD / DVD / HD DVD / Blu-ray yazdırma programı. ImgBurn birkaç moddan oluşuyor:
    - Read - Bir disk kalıbından verileri okuyabilme
    - Build - Disk kalıbı dosyası oluşturabilme
    - Write - Bir disk kalıbını CD/DVD ortamına yazdırabilme
    - Verify - Hazırlanmış veya varolan bir kalıp dosyasının sağlamlığını kontrol etme
    - Discovery - Sürücü/medya testi yapabilme ImgBurn, bilinen çoğu kalıp dosyasını; BIN, CUE, DI, DVD, GI, IMG, ISO, MDS, NRG ve PDI desteklemektedir. Aynı zamanda birçok ses dosyasını AAC, APE, FLAC, M4A, MP3, MP4, MPC, OGG, PCM, WAV, WMA, WV da yazdırabilmektedir.

Anlatım:
    Programın ana penceresinden "Create image file from disc" seçeneğini seçiyoruz.

Açılan pencerede yukarıda işaretlenen butondan imaj dosyasını kaydedeceğimiz yeri ve ismini ayarlıyoruz.

Son olarak yukarıda işaretlediğim simgeye tıklıyoruz.

Kalıp oluşturma işlemi bitene kadar bekleyin.

Yukarıdaki pencereyi gördüğünüzde kalıp dosyanız istediğiniz konuma başarıyla kaydedilmiştir.

Yada Insector'un açmış olduğu konudan indirebilirsiniz; http://trsec.net/threads/imgburn-Ücretsiz-İmaj-yazma-aracı.1044/
    Insector ve Wild Dragon bunu beğendi.
  2. Offline

Wild Dragon Üye

Anlatım için teşekkürler. Ellerine sağlık ;)
  3. Online

MoonLight Üye

Rica ederim. Bununla beraber görsel anlatımlarıma başlıyorum. İnşallah bundan sonrada görsel anlatımlarım devam edecek... :)
  4. Offline

adsl456 Üye

Anlatım için teşekkürler.Bilmeyenler için öğretici olmuştur.;)
  5. Offline

Psycho Üye

Virtual CloneDrive'dan daha mı iyi?
  6. Online

MoonLight Üye

Virtual CloneDrive'da bildiğim kadarıyla CD ve DVD imajı alma özelliği yok. Sadece kalıp dosyalarını çalıştırmamızı sağlıyor. ImgBurn özellik bakımında daha üstün. :)
  7. Offline

ByAR!F Üye

Tesekurler Guzel anlatim olmus ultraiso kullaniyorum bende
  8. Offline

Psycho Üye

Daemon tools'tan sonra en iyi bu alanda yazılım hangisi?
  9. Online

MoonLight Üye

Daemon Tools haricinde sadece CloneDrive ve ImgBurn yazılımlarını kullandım. O yüzden Daemon Tools'dan sonraki en iyi yazılımlar bunlar diye düşünüyorum. Tabi bilmediğimiz yaygın olmayan daha iyi yazılımlarda olabilir. Bu konuda garanti veremem. :)

Sayfayı Paylaş